NMPT

Az NMPT olyan komplex rendszer, mely a mozgásszervi problémákat nem helyileg kezelve próbálja megszüntetni, hanem az emberi testet egységben szemlélve, az idegrendszer működését a helyes irányba terelve segít megelőzni a sérves és degeneratív gerincbetegségeket illetve a már kialakult problémákat korrigálja.
A mozgás létrejötte az idegrendszer irányítása alatt történik meg. A környezeti impulzusok hatására, kialakul bennünk az igény az adott mozdulatra, az agyunkban létrejön a mozgáskép. Innen az izmokba megy az utasítás. Megtörténik a mozdulat, és máris megy a visszacsatolás.
Az NMPT ezt az idegi szabályozást hívja segítségül, amikor a helyes mintát tanítja meg az idegrendszernek, vagyis koncentráltan azokat az izmokat kapcsolja be, amelyek szükségesek a gerinc egészséges állapotának fenntartásához.

Ezek az izmok az ülőmunkát végző, állandóan tévéző, számítógép előtt görnyedő nemzedékeknél sajnos nem, vagy nem megfelelően működnek, így újra kell magunkat programoznunk. A folyamat kétség kívül hosszú, hiszen a hosszú évtizedek alatt elvesztett gerincgörbületeket nem egyszerű dolog visszahozni. Az NMPT instruktor pontos, odafigyelő gyakorlatirányítással segíti a vendéget.

Az NMPT segít:
-megelőzni a degenerartíg gerincbetegségeket ülő munkát végző embereknél.
-korrigálni az idegrendszer rossz mozgásmintáit, ezzel elkerülni, hogy a gyógyult gerincbeteg embernek más ízületeiben, vagy más gerincszakaszain problémái adódjanak.
-megelőzni olyan tüneteket és problémákat, mint a befagyott váll, tenisz és golfkönyök,gerinc és állkapocs ízületi eredetű fülzúgás, szédülés
-javítani a testtartást, és megelőzni a mozgásrendszer öregedésének tulajdonított fájdalmakat.
-csípőízületi és térdízületi kopás ellen - mert a miofasciális erővonalak balanszírozásával az ízületek terhelése optimalizálható

Előzetes bejelentkezés szükséges!


Fekete Eszter NMPT instruktor

06 30 334 1345